Antoni de Moragas Spa

Arquitecte 

 

– 

Antoni de Moragas i Spà neix a Barcelona l’any 1941. Estudia a la Facultat de Filosofia i Lletres i a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura. Es titula l’any 1971 i l’any 1985 obté el títol de Doctor Arquitecte amb la presentació de la tesi “Antoni Mª Gallissà, arquitecto”. Colabora a Barcelona al Taller d´Arquitectura de Ricado Bofill i a l’estudi Martorell/Bohigas/Mackay, i a Milà al de Vittorio Gregotti. 

 

Des de l’any 1972 professor de Projectes a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona i des del 1977 imparteix classes a l’Escola de Disseny Eina. L’any 1987 obté el càrrec de Professor Titular de la Càtedra de Projectes I de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura i l´any 1994 el de Professor Titular de les Càtedres de Projectes VII i VIII. Ha format part diverses vegades del Tribunal de Projecte Fi de Carrera d’aquesta Escola i ha dirigit cursos de doctorat. Des de l’any 1995 dirigeix el curs de postgrau “Interior i Interiors” organitzat per la Universitat Politècnica de Barcelona. 

 

Ha estat professor convidat a l’Escola d´Arquitectura de Budapest, a la de Belgrad, per l´Associació d´Arquitectes Portuguesos dins el programa Lisboa’94, Capital Europea de la Cultura i per la Universitat Menéndez Pelayo a Santander. També ha exercit de professor a l’Escola d´Arquitectura “La Sapienza”, a Roma.

 

Ha obtingut el Premi Domènech i Muntaner de l’Institut d’Estudis Catalans d’Arquitectura al 1986, el Premi FAD d’Arquitectura l’any 1987 i l’any 1993 i el premi Ciutat de Barcelona al 1990.

–